Oldalak

2017. szeptember 17., vasárnap

Megnyitó szubjektíven

Megynyílt. Dobpergéssel, műsorral, kézrázással együtt nem kisebb dolog nyílt, mint egy családháló pont. Itt nálunk, Péteribe. Egy éve kezdtük. Megláttuk, megbeszéltük, megírtuk, beadtuk, vártuk, izgultunk, megkaptuk s közben, előtte, utána és azóta is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a családokért, a mi gyerekeinkért, a mi családjainkért. Négy lelkes család indult s dolgozott együtt. Célunk, hogy nálunk is legyenek olyan program lehetőségek, szakemberekkel konzultációk, ami a családokat előbbre viszi és megerősíti abban, hogy van miért küzdeni, sőt érdemes is.
Mikor a játéknapon  meglátod a csillogó gyerek szemeket, az ugrándozó gyerekek örömét, a nagymama korú és a gyermek közös játékát,


akkor elfelejted milyen fáradt vagy, hogy mennyi áldozatba kerül a szervezés és rádöbbensz, hogy ezt újra, és megint és fel nem adva ismét meglépnéd. Akkor is, ha közben ezerszer fel akartad adni, és hagynád a francba az egészet, mert huszadjára sem úgy alakul. De visszatekintve a gyermek öröme mellett minden más eltörpül. Mert rádöbbensz, hogy érdemes csinálni, hiszen a generációk összetalálkoztak, a játék örömben lezajlott, és ha nem is minden úgy alakult ahogy megálmodtad, végül mégis megérte. Mert a játék egy olyan fantasztikus tevékenység, mely magában hordozza a nevetés, a jó kedv és a szabadság ízeit.
Megérte a formális és az informális elemek elhordozása, az ébren töltött éjszakák sokasága, a ki nem mondott fájdalmak megbocsátása, és az elengedett álmok sóhaja. Megérte. Miért? Mert te, ott belül tudod, hogy odatetted amid van, bele tetted a szíved, a lelked, az időd és mindent megtettél hogy a legjobb legyen. Mindez megtanít, hogy a csapat ereje, összetartása, egymásért való kiállása egyre erősödni fog, egyre jobb lesz és minden közösen megtett lépéssel egyre jobban összeérik a csapat.

Köszönöm, én személyesen, hogy vagytok, hogy tanítotok mikor nem is tudtok róla s hogy jó példával előttem jártok! Ti, családos, hálós péteriek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése